BTC Prijsanalyse: Bitcoin’s Free Fall – Next Stop the Unfilled CME Gap Op $9.600?

Bitcoin heeft haar verliezen vandaag de dag drastisch uitgebreid, aangezien de prijzen nog eens $1.000 in minder dan 24 uur dalen. Gisteren hebben we gezien hoe de leidende factor zich herstelde samen met de $11.400 en we verwachtten dat het zijwaarts zou duwen voordat er weer een grote verhuizing zou plaatsvinden.

Als we naar de 4-Hour chart kijken, zien we dat het precies dat deed. Tot in de vroege uurtjes van vandaag knuffelde BTC strak langs de voorafgaande steunzone (groen) totdat er weer een enorme golf van verkoopdruk ontstond en de prijzen naar beneden dreven tot $11.225 (0,618 Fibonacci uitbreidingsniveau).

Tijdens de tweede etappe van de crash slaagde de paniekverkoop erin om de prijzen van BTC door de psychologische $11.000 te loodsen, en tot aan het $10.450 niveau te verlagen, alvorens te corrigeren.

Volgens gegevens van Coinmarketcap is vandaag 28 miljard dollar extra verwijderd van de wereldwijde crypto-markt – een daling van 45 miljard dollar in totaal ten opzichte van de laatste piek van 394 miljard dollar op 1 september.

BTC-prijsniveaus om op korte termijn te bekijken

Op de 4-Hour BTC/USD-grafiek kunnen we zien dat de belangrijkste Crypto Cash activa momenteel op het 1,0 Fibonacci-extensientieniveau liggen. Een enorme hoeveelheid besluiteloosheid drijft de markt op dit moment aan, wat het moeilijk maakt om te voorspellen waar Bitcoin naartoe zal gaan.

De volgende logische ondersteuning is de orderblokzone rond $10.200 – $10.175, die ook in lijn ligt met het 1.382 Fibonacci-extensientieniveau. Maar als de prijzen hier landen, dan is het zeer waarschijnlijk dat we een doorbraak zullen zien onder 5 cijfers als meer handelaren verkopen in afwachting van het opvullen van het CME Bitcoin futures gat.

Op de daily chart kunnen we zien dat de 100 EMA-lijn (rood) in staat was om de lont van de meest recente downtrend been te vangen en stieren te helpen bij het lanceren van een herstel, vanaf het schrijven van deze lijnen. Dit zal een van de belangrijkste steunpilaren blijven die in acht genomen moeten worden als Bitcoin probeert te stabiliseren.

Als het $10.000 niveau wordt doorbroken, moeten we verwachten dat het gat wordt opgevuld, gevolgd door een mogelijke sterke terugval naar $10.600 en $11.000.

Een daling van slechts $10.000 zou Bitcoin waarschijnlijk voor het eerst sinds de enorme Coronavirus-crash in maart naar het oververkochte gebied van de dagelijkse RSI sturen. Dit zou een enorm koopsignaal naar Bitcoin-handelaren sturen en ongetwijfeld een groot aantal handelsbots teweegbrengen, wat zou helpen om de trend om te buigen.

Als het 1.0 Fibonacci-extensientieniveau geldt, zou de $11.000 het eerste gebied van weerstand kunnen creëren, gevolgd door de dagelijkse 50 EMA (blauw), en het $11.400-niveau.

Totaal marktkapitaal: 358 miljard dollar

Bitcoin-marktkapitaal: $197 miljard

Bitcoin-dominantie: 55.2%