Crypto-prisanalys 12 augusti: BTC, ETH, LTC, EOS, XRP

Cryptocururrency korrigerar fortfarande innan ytterligare ett försök att starta en ny hausseartad impuls. I diagram över många kryptoassetter bildar de ett triangelmönster, varav en uppdelning till uppsidan kan leda till att den nuvarande trenden fortsätter.

Dmitriy Gurkovskiy, senioranalytiker på valutamäklare RoboForex, ger sin vision om möjliga tendenser i prisförändringar för Bitcoin såväl som för andra större kryptor

Cryptocururrency korrigerar fortfarande innan ytterligare ett försök att starta en ny hausseartad impuls. I diagram över många kryptoassetter bildar de ett triangelmönster, varav en uppdelning till uppsidan kan leda till att den nuvarande trenden fortsätter. Men om tjurar inte anger att de är villiga att fortsätta pressa priset uppåt i närmaste framtid, kan kryptomarknaden fortsätta den fallande korrigeringen. Generellt sett är tekniken sett redo att fortsätta stiga men varje trend måste ”andas”, det är därför den nuvarande fallande rörelsen är en naturlig del av varje tendens.

Som vi kan se i det dagliga diagrammet, korrigerar Bitcoin Era fortfarande inte långt från ett starkt motståndsområde på 12 150 USD. Den närmaste supportnivån är $ 10 605. RSI-indikatorn har nästan testat supportlinjen, vilket kan ha resulterat i ytterligare tillväxt. Man bör inte utesluta en liten korrigering tillsammans med ett test av stödområdet på 10 605 $ och sedan ytterligare tillväxt med det förutsagda målet på 13 865 $. Detta scenario kan emellertid avbrytas om priset bryter den stigande kanalens nackgräns och fixas under 10 500 $. Därefter kan instrumentet fortsätta handla nedåt för att nå 8 690 USD.

I H4-diagrammet har tjurar inte kunnat driva tillgången förbi det lokala höga

Den nuvarande rörelsen ser ut som ett triangelmönster. Om tillgången bryter mönstets uppkant och fixas över $ 12 150 kan instrumentet växa för att täcka avståndet lika med mönstrets höjd. En bra signal till förmån för denna idé kommer att vara en återhämtning från supportlinjen vid RSI. Målet för mönstermaterialiseringen är 13 450 USD. Det här scenariot kanske dock inte längre är giltigt om instrumentet bryter mönstets nackkant och fixas under 10 800 dollar. I detta fall kan marknaden fortsätta att falla mot $ 9 895.

I det dagliga diagrammet är ETH / USD återigen fastnat i ett triangelmönster. Som regel bryts mönstret i riktning mot den aktiva trenden. Här rör sig tillgången över den stigande kanalens uppkant och det är en stark signal till förmån för ytterligare trend. För att bekräfta denna idé måste paret bryta mönstets uppkant och fixa över $ 420. En annan signal till förmån för detta scenario är en återhämtning från supportlinjen vid RSI. Som vi kan se ledde det föregående testet till en prisökning.

På kortare tidsramar återhämtar sig RSI från stödlinjen för andra gången, vilket indikerar bildandet av ett dubbelbottenomvändningsmönster i prisdiagrammet. Om indikatorn bryter motståndslinjen och fixar över 60 kan prisschemat försöka växa. Emellertid kan det hausseartade scenariot avbrytas om cryptocurrency bryter den stigande kanalens nackgräns och fixas under 340 $. Därefter kan instrumentet fortsätta att falla och når 300 dollar.