Investeringsbanken Morgan Stanley upplever Bitcoin med ökad andel i MicroStrategy

2020 kan komma ihåg som året för institutionell antagande av Bitcoin eftersom vissa stora branschledare har köpt sig in på kryptovalutamarknaden. Dessa institutioner och stora aktörer har varit den främsta faktorn som driver den nuvarande Bull Run. Trenden kan ytterligare bekräftas med det senaste förvärvet av den amerikanska multinationella investeringsbanken Morgan Stanley.

Nya rapporter har visat att bankjättens investeringshanteringsarm har ökat sin andel i Bitcoin-älskande företagsunderrättelsesföretag Micro Strategy Inc. till mer än 10% i slutet av 2020.

Enligt en ansökan gjord hos US Securities and Exchange Commission äger Morgan Stanley 792 627 aktier i MicroStrategy, vilket pressar sin andel i företaget till 10,9%. Flytten är ännu en antydan till bankernas växande intresse när det gäller digitala tillgångar. Flytten är en ökning av Morgan Stanleys andel med nästan 650 000 aktier sedan slutet av tredje kvartalet.

Som ett resultat av denna flyttning har MicroStrategys aktier ökat och är mer än 300% sedan företaget först investerade i Bitcoin i augusti 2020. Företaget var en relativt lite känd verksamhet före Bitcoin-flytten och nu aktierna ökade från 123,80 $ till 539,57 $.

MicroStrategys aktier spårar i stor utsträckning priset på bitcoin, vilket är upp med mer än 40% i år efter en 300% vinst 2020. Därför är det uppenbart att MicroStrategy ser sin senaste investering som ett sätt att dra nytta av bitcoins historiska körning utan att direkt investera i kryptovalutan.

MicroStrategys VD Michael Saylor har varit en uttalad Bitcoin-förespråkare och har investerat mer av företagets medel i flaggskeppskryptovalutan. Bara förra månaden bekräftade företaget ytterligare ett $ 650 miljoner Bitcoin-köp som drev sin totala investering över 1 miljard dollar. Vid tidpunkten för publiceringen äger företaget totalt 70 470 Bitcoin i sina reservreserver.

Saylor har också uppmuntrat andra spelare på marknaden att gå in i Bitcoin. Nyligen ropade han, nu världens rikaste man Elon Musk, för att göra ett liknande drag med Teslas pengar förra månaden. Han twittrade:

”Om du vill göra dina aktieägare en tjänst på 100 miljarder dollar, konvertera $ TSLA-balansräkningen från USD till #BTC. Andra företag på S&P 500 skulle följa din ledning och med tiden skulle det växa till att bli en biljon dollarfavor. ”

Inte bara MicroStrategy

MicroStrategy är inte den enda institution som drar nytta av kryptovalutamarknaden. Grayscale Investments, världens största företag inom digital kapitalförvaltning, har haft ett massivt år när det gäller tillväxten i värdet av dess olika kryptovalutafonder.

Företaget har sett flera rekordhöga kvartal 2020 och dess nuvarande förvaltningstillgångar (AUM) har ökat från 15,7 miljarder dollar i december till 27,4 miljarder dollar den 7 januari.